Kouluttajakoulutusta

Vähän opastaneille tai aloitteleville opastajille on nyt suunniteltu ja toteutettu kolmen päivän koulutuskokonaisuus, jossa yhdessä pohdittiin, millaisia tiedonlähteitä kirjastoista kullekin kohderyhmälle löytyisi ja mihin asioihin projektin kohderyhmät ylipäätään ensisijaisesti tietoa kirjastosta hakisivat ja löytäisivät. Tutustuttiin myös verkko 2.0 –työkaluihin opetuksen tukena.

Samalla perehdyttiin myös koulutuksen didaktiikkaan ja oppitunnin valmisteluun, mihin kirjastolaisia perehdytti yliopettaja Merja Alanko-Turunen Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta. Ohjaamo-koulutuspalvelun Jutta Lainon aiheena oli kouluttajan ilmaisutaidot. Koulutus on pienryhmäkoulutusta ja ainakin kaksi 14 osallistujan ryhmää on tiedossa.

Yhdessä Eduskunnan kirjaston kanssa suunniteltiin Kiravo-kirjastojen opastajille koulutuspäivä oikeudellisista tiedonlähteistä, ajatellen yrittäjien koulutusten suunnittelua. Eduskunnan kirjaston tietopalveluasiantuntijat toimivat kouluttajina. Kokonaisuuden kolmas koulutuspäivä verkko 2.0 -työkaluista pidetään myöhemmin syksyllä.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.