Ensimmäinen kohderyhmä: opettajat

Projektin toteutus etenee siten, että kirjastot ja kohderyhmät tulevat koulutuksen piiriin vaiheittain. Ensimmäisenä varsinaisena kohderyhmänä ovat opettajat ja opetusvirastojen päätöksellä lukion äidinkielen opettajat Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta.

Opettajille suunniteltuun koulutuspakettiin sisältyy kolme koulutuspäivää. Opettajat tutustuvat tai kertaavat ensin tiedonhankinnan perusteita ja tiedonhankinnan prosessiin liittyviä sisältöjä, kuten aiheen määrittely, tiedonhaku hakustrategioneen, tiedon paikantaminen, työstäminen ja tiedon luotettavuuden arviointi ja lähdekritiikki. Samalla osallistujat saivat vinkkejä siihen, miten tiedonhankintaa voi opettaa oppilaille ja miten kirjastot voivat tukea tiedonhaun perusteiden opetusta.

Toisena koulutuspäivänä osallistujat oppivat hakemaan tietoa oppiaineensa kannalta keskeisistä tiedonlähteistä. Koulutuspäivässä opitaan hyödyntämään ja käyttämään sekä kirjaston tarjoamia aineistoja, tietokantoja ja tietopalvelua että verkossa vapaasti tarjolla olevia tiedonlähteitä.Kiravo-koulutukset toteutetaan pienryhmissä ja kun mukana on aina kaksi kouluttajaa, on helppo seurata, että kaikki osallistujat pysyvät mukana. Tähän kolmipäiväiseen Kiravo-koulutukseen osallistui yhteensä 40 lukion äidinkielen opettajaa.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.